Gelin Tanış Olalım

“Yol sabırdır ” dedik ve beş yılı geride bıraktık. Altıncı yılın ilk sayısını hazırlarken ilk sayıyı hazırladığımız heyecan, coşku ve umut yine dolunay olmuştu. İbadetin az olanından ama sürekli olanından fayda vardır ilkesinden hareketle, ibadet aşkıyla, gönül vererek, imkansızlıkları göğüsleyip, sevinçleri paylaşarak yolumuza devam etmiştik ve edeceğiz inşallah. Fantezileri olanların değil, kendini arayanların değil, müşterek çalışmaya ve özgün eserler vermeye inananların merkezi olma yolunda atılacak adımları attık ve atmaya devam edeceğiz.
Hatırlatmakta ve tekrarında fayda gördüğümüz birkaç husus var.Ay Vakti yeni isimlere her zaman kapılarını açık tutacak dediysek, her yazılan yayınlanacak anlamına gelmez. Değerlendireceğiz, gönderenlere gerekli cevapları vereceğiz ve bu arkadaşlardan da çalışmalara devam etmelerini talep edeceğiz. Olmak için sabır, çalışmak, okumak ve titiz bir değerlendirme süreci lazım.
Ay Vakti kitap, şimdilik dergide çalışmalarını yayınladığımız arkadaşlarımızın eserlerini imkanlarımız ölçüsünde yayınlamaya devam edecek. Ön koşul yok ama, istikrar ve sadâkat önemlidir unutmayalım.
Kendimize dair anlatacağımız çok şey var. Onları zamana bırakarak şunları ifade edelim. Ay Vakti’nin büyümesinde her birimizin emeği var. Bunu tazeleyelim ve okuyan aboneler bularak, bulunması gereken merkezlere ulaşmasında öncülük ederek katkımızı sürdürelim. Sermayenin değil, sizin derginiz. Lütfen tembellik yapmayın ve bu konuda başkası uğraşsın dediğinizin siz olduğunu unutmayın.
Türkiye’nin genç şair ve yazarları, sanat ve zanaat erbapları Ay Vakti yürüyüşü devam ediyor.
“Gelin tanış olalım”

Paylaş

Bu Sayının Diğer Yazıları

Türk Sinemasında Çocuk / Gülşah Nezaket Maraşlı
Şirâze’den Şirâze’ye Saklı Mektuplar -... / Şiraze
Gelin Tanış Olalım / Ay Vakti
Şehir-Dua / Esra Karabiber
Aşk Beyaz / Mustafa Özçelik
Tümünü Göster