134. SAYI / KASIM 2011

 

Ay Vakti Dergisi 12. Yılında yürüyüşüne yeniliklerle devam ediyor.  Öyküde iki  yeni isim katılıyor aramıza.  “Gizlenmek “ ile  Burhan BARAK, “Ayin”  diyerek Züleyha EKER selamlıyor Ay Vakti okuyucularını. Onlara “Yirmi Dört Numaralı Koltuk” ile Ercan KÖKSAL, “Bir Babanın Çöküşü” ile Musa ÖZER, “Grammar -R- Okunmayacak” ile Yener ÖZEN, “Yine ‘Gel’ Diye Çağıran Bir Ses Var-II” hitabıyla Ömer ESKİ  katılıyorlar.

İnceleme yazısıyla aramıza yeni katılan isimlerden İbrahim BİRİCİK “Tarık Buğra’nın “Yalnızlar” Romanında Birey Yalnızlığı” yazısıyla farklı bir bakış açısı sunuyor, bizlere.

Araştırma alanında bizlere eşlik etmeye başlayan Tojiboyova Mahbuba RAHİMOVNA  “İlk Divan” da Arapça Kelime Grupları’nı bize sunarken, Salime KAMAN “Kaygı Nesneleri” ile yeni bilgiler ekliyor dimağımıza.  Yazarlarımızdan Zehra Betül BULUT ise “Kahvehane-Tekke-Zaviye-Kıraathaneler Üzerine Genel Bir Araştırma” diyerek katılıyor bu kervana.

Şiir Ay Vakti’nde bir başka zevk verir. Kasım ayında Şeref AKBABA “Eşkâl “, Mehmet BAŞ  “Merhametin ve Zulmün Şiiri”, Yavuz ERTÜRK “Güzel He”,  Mehmed IŞIK “Ketaki “ ve Muhsin İlyas SUBAŞI  “ Yüzyılın Yalnızıyım Ben!” diyerek sesleniyorlar, şiir severlere.

Necmettin EVCİ “ Bütüncül Düşünce ve Sanat” ile Fatma Zehra MERİNOS  ise “Toprağına Gül Koyarken Adın Yalnızlığımdı” denemeleriyle keyifli sanat yürüyüşümüze eşlik ediyorlar.

M. Ragıp KARCI, İsmail BİNGÖL ‘ün “Ay Düşleri” kitabını bizlere tanıtırken, Süleyman Arif ONAN “İnsanlar Sizi Nasıl Dinler?” isimli yazısı ile Prof. Dr. Abdülhakim Yüce tarafından kaleme alınan konuşma sanatı, Hitabet isimli eser ile tanıştırıyor Ay Vakti okuyucularını.

Abdullah Ömer YAVUZ sinama köşesinde Nuri Bilge Ceylan’ın ilerleyen çizgisinin son durağı  “Bir Zamanlar Anadolu’da”  filmini kaleme alıyor.

Şiraze’ye gelince o bizleri alışalagelmişin dışında, ilk yazı olarak karşılıyor bu sayıda..

Ay Vakti bir ayrıcalıktır. Yolu sabır bilmiş, kalite ve sanat ile etiketlenmiş, erdemli duruşuyla bizleri uzun soluklu yürüyüşüne eşlik etmeniz için bekliyor.

Paylaş

Diğer Basın Bültenleri

Ay Vakti Mayıs-Haziran 2023 / 204. sayısı / Ay Vakti
AY VAKTİ DERGİSİ,  MART-NİSAN 2023/203. SAYI / Ay Vakti
AY VAKTİ DERGİSİ/202. SAYI, OCAK-ŞUBAT 2023 / Ay Vakti
201. SAYI / KASIM-ARALIK 2022 / Ay Vakti
EYLÜL-EKİM 2022/200. SAYI / Ay Vakti
Tümünü Göster